Català Español* Français* English*

Notícies

Aparadors de flors i literatura per Girona, mots i flors

divendres 21 d'abril de 2017

El dia de Sant Jordi comença Girona, mots i flors, una activitat que omple els establiments i equipaments de la ciutat amb fragments literaris que fan referència a diferents flors.


Quan arriba Girona, mots i flors els aparadors de les botigues i equipaments de la ciutat llueixen literatura i flora a través d’una sèrie de cartells que recullen fragments literaris relacionats amb flors i la seva etimologia. Aquesta activitat, que promouen conjuntament per quart any consecutiu el Servei de Català i l’Ajuntament de Girona, comença el dia de Sant Jordi i es manté fins al 21 de maig, data de finalització de Girona, Temps de Flors. Els cartells s’exposen en diferents zones de Girona com el Barri Vell, Vista Alegre, l’Eixample, el Mercat del Lleó i un sector de la Devesa.

Girona, mots i flors pretén il·lustrar i difondre la riquesa de la literatura catalana en un aspecte tan concret com són les flors mitjançant autors i autores de totes les èpoques, estils i gèneres, especialment la poesia i la prosa. Per a aquest 2017 les flors homenatjades han sigut anemone, asfòdel, buguenvíl·lea, calèndula, campànula, ciclamen, dàlia, estramoni, gardènia, gerani, glicina, hortènsia, lilà, magnòlia, mimosa, narcís, perpetuïna, petúnia, rosa i violeta, que han estat representades en poemes i fragments de poemes i prosa de Montserrat Abelló, Lluís Alpera, Clementina Arderiu, Prudenci Bertrana, Xavier Bosch, Jaume Cabré, Enric Casassas Simó, Jordi-Pere Cerdà, Miquel Dolç, Núria Esponellà, Francesc Vicent Garcia, Guerau de Liost, Marià Manent, Maria Mercè Marçal, Teresa Pàmies, Joan Perucho, Montserrat Roig, Care Santos, Isabel-Clara Simó i Màrius Torres.

A més a més dels cartells, s’han editat punts de llibre amb la mateixa informació, que es troben a les biblioteques municipals a disposició dels usuaris i dels ciutadans.

Per a més informació:

Albert Pradas – apradas@cpnl.cat – 972 22 06 63 (ext. 15)


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una institució pública dedicada a la formació i dinamització lingüística i que impulsa la cohesió social a través del foment de la llengua catalana.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei a tot el territori català. El Centre de Normalització Lingüística de Girona l’integren 19 oficines i serveis de català.

www.cpnl.cat/girona

Facebook Twitter Youtube

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010