Català Español* Français* English*

Notícies

Girona, Temps de Flors rep més visitants internacionals

dilluns 4 de juliol de 2016

Els turistes provinents de fora de Catalunya han augmentat un 3'6% respecte de l'any anterior i ja representen prop del 14% del total. Enguany s'estima que han passat per l'esdeveniment 254.455 persones,un 4% més que el 2015.


Girona, Temps de Flors ha experimentat aquest 2016 un augment dels visitants internacionals, que ja representen prop del 14% del total de les 254.455 persones que s'estima que van passar per la ciutat, amb motiu de l'esdeveniment, del 7 al 15 de maig. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, han donat a conèixer aquest matí aquest i altres resultats provinents de l'estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals que es va fer durant el festival per segon any consecutiu.

Els visitants procedents de fora de Catalunya han augmentat un 3'6% respecte el 2015, passant del 10'1% del total l'any passat al 13'7% d'aquest any. Els turistes provinents de la resta de l'Estat espanyol han passat de representar el 2'4% al 4'4% i els provinents de la resta del món han passat del 7'7% al 9'3%. El 86% restant prové de Catalunya: un 50'7% de la demarcació de Girona, un 44'6% de la demarcació de Barcelona, un 3% de la demarcació de Tarragona i un 1'7% de la demarcació de Lleida.

Les dades de l'estudi estimen que les persones que han passat per la ciutat del 7 al 15 de maig amb motiu de Girona, Temps de Flors han estat 254.455, un 4% més que el 2015 (244.199 visitants). Cal tenir en compte que d'aquest còmput s'ha eliminat una població estimada de 82.500 residents.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que aquest estudi "és una eina indispensable per poder planificar bones estratègies turístiques". "Per a nosaltres és imprescindible treballar seriosament i amb rigor basant-nos en informació. Arran de les dades que ara tenim, podrem dissenyar millor les campanyes de difusió de Girona, Temps de Flors, per atraure els turistes que més ens interessin", ha afegit l'alcaldessa. La regidora Glòria Plana ha subratllat que amb aquest estudi "disposem de més dades que ens permeten fer una anàlisi qualitativa amb l'objectiu de tenir una visió més àmplia del tipus i el perfil dels visitants de la ciutat, així com poder obtenir una comparativa respecte l'edició anterior", i ha explicat que des del consistori s'està plantejant encarregar aquest estudi en altres períodes de l'any, com l'estiu.

Pel que fa als turistes provinents de l'Estat, principalment procedeixen de la Comunitat Valenciana (un 19'75% del total), de Madrid (un 19'11% del total) i de les Illes Balears (9'58%). Cal tenir en compte que, tot i que el nombre de visites de la resta de demarcacions és baix, s'ha de destacar que hi són totes presents. Respecte els turistes de la resta del món, gairebé la meitat procedeixen de l'Estat francès (43'4%), dels Països Baixos (un 10'3%), d'Alemanya (un 8%) i del Regne Unit (un 6'6%). D'acord amb les dades de l'estudi a Girona, Temps de Flors al 2016 el percentatge de turistes francesos ha augmentat el 22% respecte al 2015, d'aquest total el 71% han pernoctat a la ciutat i l'estada mitjana ha estat de 1'12 dies.

El 2015 Girona va ser una ciutat pionera a l'Estat en l'ànalisi, a partir de dades mòbils reals, de l'afluència, el comportament i l'origen dels turistes a la ciutat. Aquest 2016 s'ha tornat a fer aquest estudi, basat en l'eina Smart Steps desenvolupada per Movistar, que permet fer una anàlisi qualitativa dels turistes basada en aspectes com la procedència, l'edat o el gènere.



Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010