Català Español* Français* English*

Notícies

"Girona, Temps de Flors" manté l'afluència de públic tot i el mal temps

dijous 19 de maig de 2016

El diumenge 8 i el dilluns 9 de maig es va registrar un descens de consultes als punts d'informació turística de la ciutat a causa de la pluja.


La 61a edició de ‘Girona, Temps de Flors' ha aconseguit mantenir l'afluència de públic malgrat el mal temps. Durant els nou dies que ha durat el festival floral, l'Oficina de Turisme de la ciutat ha realitzat un total de 5.980 consultes i enquestes, una xifra molt similar a la registrada en l'edició del 2015 (5.947). D'altra banda, un total de 16.741 persones han passat a sol·licitar informació pel Punt de Benvinguda Girona-Gironès, i s'hi ha registrat un increment en les enquestes del 46,75% respecte del 2015. En aquesta edició també s'ha registrat un increment de 7,39% en els serveis de visites guiades realitzades per l'Associació Guies de Girona respecte de l'any anterior, passant de 203 a 218. Pel que fa a l'idioma en el qual s'han realitzat aquestes visites, la majoria han estat en català (88), seguides per les que s'han realitzat en anglès (45), castellà (41) i francès (34).

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, que ha presentat les dades d'enguany, ha destacat que malgrat el descens de consultes als punts d'informació turística de la ciutat, coincidint amb els dies de pluja més intensa del diumenge 8 i del dilluns 9 de maig, el festival ha aconseguit mantenir l'afluència de públic.

Es calcula que unes 193.482 persones han visitat la 61a edició de Girona Temps de Flors. El diumenge 15 de maig va ser el dia amb més afluència de públic, coincidint amb les bones condicions climatològiques: un total de 35.704 persones van omplir els carrers de la ciutat durant l'última jornada del festival, una xifra que triplica la registrada en el dia de clausura de l'edició del 2015.

Girona Temps de Flors també ha confirmat la seva "desestacionalització": quatre de cada deu assistents han visitat el festival entre setmana, confirmant la tendència registrada en les últimes edicions. Destaquen els 22.054 visitants que van recórrer la ciutat el dimarts 12 de maig.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït molt especialment l'esforç i la dedicació dels gironins que s'han implicat en Temps de Flors: "més enllà de l'impacte turístic, la mostra és una gran oportunitat per a la ciutat i per als professionals, per mostrar el seu talent i els seus treballs artístics", destacant també que els gironins es converteixen aquests dies en amfitrions, i els visitants en ambaixadors de Girona. En aquest sentit, Madrenas ha destacat també la implicació de col·lectius com les escoles, que representen també l'esperit d'una mostra que s'ha de centrar en les persones.

Cal destacar també que com a fets delictius, els furts han disminuït respecte dels registrats en l'edició anterior. De 42 al 2015, aquest any se n'han comptabilitzat 35.

Pel que fa al perfil del visitant, destaca l'augment de visitants locals i de turistes d'arreu de l'Estat (sobretot el segon cap de setmana). Fora de l'Estat espanyol, destaca l'assistència de visitants procedents de França. Segons les enquestes i consultes realitzades durant el festival, l'assistència de visitants d'aquest país ha augmentat respecte de l'any passat. Cal destacar que la resta de països de procedència de les persones enquestades ocupen uns percentatges inferiors al 10% (Regne Unit, Països Baixos, Alemanya i Estats Units, entre d'altres són els que encapçalen aquesta llista).

Madrenas ha assegurat que ‘Girona, Temps de Flors' és un èxit col·lectiu de la ciutat: "Molts veïns aquests dies fan d'autèntics amfitrions, i ajuden i guien els visitants per la ciutat, i obrim les portes de cases i patis que la resta de l'any estan tancats." Segons Madrenas, el festival demostra que allò important són les persones: "Aquest és l'esperit de Temps de Flors, i és el que hem de potenciar: la dedicació de la gent, la implicació del teixit social en l'organització de la mostra, i l'aprofitament per part de la mateixa ciutadania de tot el que representa aquest aparador."

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010