Català Español* Français* English*

Notícies

Finalitza la 61a edició de 'Girona, Temps de Flors', amb 14 projectes florals més que l'any passat

dimarts 17 de maig de 2016

La tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha reivindicat la qualitat artística i creativitat dels projectes florals.

Aquest diumenge ha finalitzat la 61a edició de ‘Girona, Temps de Flors', en la qual s'hi ha pogut veure 179 projectes florals repartits en 134 espais emblemàtics de la ciutat, 14 més que l'any passat. Aquesta darrera edició ha comptat amb novetats com la platja fluvial habilitada al riu Ter, un concert de campanes del centre històric de la ciutat, o la instal·lació del piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals. També s'ha pogut veure el muntatge "Món oníric" als soterranis de la Catedral, i el "Lymbus" a les escales de Sant Feliu. En aquesta 61a edició s'ha estrenat un nou festival floral de curtmetratges, el ‘Just for Flowers', en què els participants han hagut de presentar un curtmetratge de 3 minuts de durada rodat en tan sols 48 hores. La Destinació de Turisme Esportiu (DTE) de Girona també ha estat molt present, amb la celebració de diverses activitats relacionades amb l'esport, com la 4a marxa Solidària ACAPS-Girona i la 5a Cursa de les Gavarres Astrid-21.

Aquesta nova edició del ‘Girona, Temps de Flors' ha acollit les activitats ja consolidades d'aquest festival, com el Girona A Capella Festival, que s'ha celebrat cada dia a la plaça Independència, o la commemoració del Dia Europeu de l'Òpera. Com en edicions anterior, s'ha publicat un llibre amb les imatges dels florals de la present edició de la mostra, dissenyat i editat per Lara Pujol i amb fotografies de Joan Altés. També repeteix el ‘Girona, mots i flors', cartells amb el nom d'una flor que n'expliquen l'etimologia i hi relacionen un text literari; la participació dels escolars gironins amb projectes diversos en el centre de la ciutat; el ‘gastroflors', una oferta de menús gastronòmics a diversos establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona; i el ‘Flors de Nit', que s'ha celebrat als vespres, oferint aperitius, còctels, tisanes, tapes, dolços, menús i altres especialitats elaborades amb flors en establiments de restauració i oci nocturn. Un any més també s'han celebrat els concurs ja consolidats d'aquest festival, com són el Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, en què han participat 152 establiments d'àmbit comercial, i que en aquesta ocasió ha guanyat la botiga Unnati del carrer Nou; i el concurs de flors, que enguany s'ha celebrat a l'església dels Dolors.

La tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha reivindicat la qualitat artística i creativitat dels projectes florals, valorant positivament la resposta dels dos projectes més innovadors d'aquest any. La regidora ha volgut agrair a totes les entitats implicades la feina d'aquests dies, i ha destacat que "aquesta edició ha sigut un èxit de tota la ciutat", agraint l'esforç i la dedicació de tots els voluntaris i professionals que hi han treballat. Glòria Plana també ha destacat que ‘Girona, Temps de Flors' "ha d'adaptar-se als nous temps, però sense perdre la seva essència i mantenint en tot moment la seva identitat, fortament arrelada a la ciutat, i que ha anat creixent i consolidant-se en aquestes 61 edicions".

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010