CatalÓ Espa˝ol* Franšais* English*

Els 10 espais imprescindibles

Per Girona, Temps de Flors, els projectes florals omplen de color i creativitat els principals monuments de la ciutat. A continuaciˇ trobareu una selecciˇ dels 10 espais imprescindibles de l'exposiciˇ:


Sant Nicolau

Capella funerÓria que actualment s'utilitza com a sala d'exposicions.


Plaša dels Jurats

Plaša situada al bell mig del Barri Vell, on cada any es poden contemplar destacables muntatges florals i decoratius.


Banys └rabs

Construcciˇ romÓnica singular del segle XII. ╔s destacable la c˙pula sobre fines columnes i capitells bellament ornamentats que coronen la piscina central.


Sant Feliu

BasÝlica d'aspecte encastellat que fou la primera catedral de Girona fins al segle X. ╔s un edifici destacat del g˛tic a Girona, amb un esvelt campanar.


Sant MartÝ

EsglÚsia dedicada a sant MartÝ, que pertanyia a l'antic convent i colĚlegi dels jesu´tes, va ser edificada fora muralles a finals del segle XVI.


La Catedral

La Catedral Ús un emblema arquitect˛nic de la ciutat de Girona. Constru´da entre els segles XI i XVII, es caracteritza per una nau g˛tica de 23 metres, que l'espai amb volta ˙nica de creueria mÚs ample del mˇn.


Sant Lluc

EsglÚsia constru´da el 1724 al principi del passeig Arqueol˛gic, que actualment acull el castrum dels Manaies de Girona.


Sarra´nes

Edifici emblemÓtic de dues plantes que estÓ situat entre els Banys └rabs i el principi del passeig Arqueol˛gic.


Casa Lleˇ Avinay

Casa particular amb un jardÝ molt simb˛lic que era propietat d'un dels jueus mÚs rics de la ciutat l'any 1492.


Torre Gironella / Jardins dels Alemanys

La Torre Gironella Ús una antiga fortificaciˇ de la ciutat actualment en ru´nes. Els jardins dels Alemanys sˇn un espai on es troben les restes de la caserna dels soldats mercenaris alemanys destinats a Girona al segle XVII.

Plaša del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010